Databoss
magento

Het doek is gevallen voor Magento Go

Het nieuws is bij webwinkeleigenaren ingeslagen als een bom: Magento, 's werelds meest populaire leverancier van webwinkelsoftware, trekt definitief de stekker uit Magento Go, dé webwinkeloplossing voor de beginnende webwinkelier. Naast Magento Go zal ook Magento Professional het toneel moeten verlaten. Het bedrijf, dat tegenwoordig in handen is van Ebay, wil zich op deze manier op de andere producten focussen; de betaalde Enterprise Edition en de gratis Community Edition.

Magento Go was een SaaS (Software as a Service) platform van Magento dat met name interessant was voor startende ondernemers. Immers voor een vast bedrag per maand kon je rekenen op hosting van de webshop, gebruik van de helpdesk (via telefoon, e-mail en telefoon), beveiliging van de webshop én automatische upgrades. Voor velen een hele prettige manier om te starten met een eigen webwinkel.

Magento Go geen succes in Nederland

Toch was Magento Go in ons niet land niet zo’n succes. Het moest het afleggen tegen de Community Edition, die niet alleen gratis te downloaden is, maar ook nog eens de mogelijkheid biedt om de webshop helemaal naar eigen hand te zetten qua uitstraling én functionaliteit. We kunnen ons de vraag stellen of Magento Go überhaupt ooit bedoeld was voor de Nederlandse markt, want in eerste instantie ontbrak het zelfs aan de mogelijkheid tot implementatie van een iDeal-betaalmogelijkheid.

In een blogbericht op de Magento-website is te lezen:

"As a business, we are focusing on our flagship products, Magento Enterprise Edition and Magento Community Edition, as well as developing the next generation of our platform, Magento 2"

Het is niet duidelijk waarom Magento ermee stopt, maar het zal ongetwijfeld te maken hebben met de tegenvallende resultaten die de software-ontwikkelaar met Magento Go en Magento Professional wist te behalen.

Tot 1 januari 2015 de tijd om over te stappen

"We've made the difficult decision to shut down Magento Go on February 1, 2015. Your store will not be affected during the Holiday shopping season - it will continue to operate and perform normally, and Magento will continue to provide customer service until February 1, 2015."

Eigenaren van een Magento Go shop krijgen tot 1 februari 2015 de tijd om over te stappen. Op die manier krijgen de gelegenheid om met hun huidige webwinkel nog gewoon te gebruiken tijdens de feestdagen, maar dan behoort Magento Go toch echt tot het verleden.

  • Magento Go

    Heb jij een Magento Go shop en wil je overstappen?

    Kom op de koffie in Oss, dan nemen we de mogelijkheden van de Magento Community Edition met je door.