Waar moet een goed logo aan voldoen?

Een vraag die we bij Databoss regelmatig mogen ontvangen van klanten. Op de eerste plaats kunnen we concluderen dat een logo sterk onderhevig is aan persoonlijke smaak. Hoewel sommige mensen het Coca-Cola logo als sterk en tijdloos bestempelen, doen anderen het af als ouderwets en achterhaald. Het mag duidelijk zijn: over smaak valt niet te twisten.

Neem eens een kijkje in onze portfolio om een indruk te krijgen van de logo's die we voor onze klanten ontworpen hebben.

Waar moet een goed logo aan voldoen?
Waar moet een goed logo aan voldoen?

Een logo moet representatief zijn

Er moet een duidelijk verband zijn tussen de vorm, de inhoud en het gevoel van een logo en het product of bedrijf waar het logo voor staat. We kunnen dat het beste illustreren aan de hand van een voorbeeld. Stel je voor dat het logo van BalloonXL wordt uitgevoerd in de stijl van Cerberus 323. Dan zou de eerste ballondecorateur geboren zijn met het logo van een financiële instelling. Op zich bijzonder doch niet effectief.

Waar moet een goed logo aan voldoen?

Een logo moet herkenbaar zijn

Een eenvoudig ontwerp, zonder teveel details, zal ertoe leiden dat mensen een logo herkennen nadat ze het één keer gezien hebben. “Dat bedrijf met die gele M” of “Dat logo met die panda” zegt voldoende om respectievelijk McDonalds en het Wereld Natuur Fonds te beschrijven. Een goed logo bevat elementen die op eenvoudige wijze benoemd kunnen worden. Logisch, maar helaas wordt dit nogal eens vergeten.

 • Social media share

  Deel dit artikel op Google+, Facebook of Twitter: Share on Google+
  Google+
  Share on Facebook
  Facebook
  Tweet about this on Twitter
  Twitter
 • Goed logo

  Waar moet een goed logo aan voldoen?

  Ben jij op zoek naar een nieuw logo voor jouw bedrijf of vereniging? Kom dan eens op de koffie bij ons.