Beheer jouw eigen website met WordPress

Wordpress is een Content Management Systeem of ook wel CMS genoemd. Een CMS stelt je in staat om een website te onderhouden zonder dat je de technische kennis hebt die vereist is als je een website wilt beheren zónder CMS. En het mooie is; het beheer is super eenvoudig en dus voor iedereen weggelegd.

Is jouw interesse door het bovenstaande gewekt? Laat ons dan hieronder nog een paar redenen noemen, waarom WordPress zo'n fantastisch systeem is.

Beheer jouw eigen website met WordPress
wordpress-wordpress

Gratis software
WordPress is Open Source software, wat betekent dat er geen kosten zijn verbonden aan het gebruik van de software. Dit houdt in dat je naast de maandelijkse kosten voor de hosting van jouw website geen abonnementskosten voor je spreekwoordelijke kiezen krijgt. Als een WordPress website eenmaal ingericht is, is het helemaal gratis.

Zoekmachinevriendelijk
De techniek achter een WordPress website is zodanig gefinetuned dat zoekmachines als Google de individuele pagina’s super goed kunnen indexeren. Wil je het goed doen, dan dien je iedere pagina van jouw website nog eens extra te optimaliseren. Gelukkig zijn er een aantal plugins beschikbaar die je daarbij kunnen helpen.

wordpress-seo
Veilig

Veilig
Hoewel de techniek achter een CMS vanwege het Open Source-principe bij iedereen bekend is en dit in theorie veiligheidissues op zou kunnen leveren, laat WordPress zich gemakkelijk beveiligen. Wij hebben een checklist opgesteld, waarmee je de veiligheid van een een WordPress website kunt verbeteren.

Eenvoudig in gebruik
Een WordPress website laat zich gemakkelijk onderhouden middels een uitermate intuïtieve beheermodule. Het wijzigen van een paragraaf tekst of toevoegen van een foto doe je dan ook in één handomdraai. We kunnen met een gerust hart stellen dat iedereen die overweg kan met een Word Document ook prima overweg kan met WordPress.

Eenvoudig in gebruik
Uitbreidbaar

Uitbreidbaar
Er zijn ongelooflijk veel plugins beschikbaar voor WordPress, waarmee je de functionaliteit of het uiterlijk van de website kunt aanpassen. Een hippe fotogalerij of Facebook-button toevoegen aan jouw WordPress website? Het is in no time geregeld met een plugin. Het is goed om te weten dat deze plugins zowel gratis als betaald aangeboden worden.

Continu in ontwikkeling
Het internet is continue in beweging. Zo worden internetbrowsers regelmatig geüpdatet en veranderen grafische websitestandaarden. Om ervoor te zorgen dat WordPress ondanks al deze veranderingen lekker blijft draaien, wordt er zo’n 8 keer per jaar een update uitgebracht die je met één muisklik kunt laten installeren.

Continu in ontwikkeling
  • wordpress

    Wil je meer weten over WordPress?

    Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van WordPress onder het genot van een kop koffie.